Ontstaan

Onze groepspraktijk is ontstaan uit een samensmelting van de praktijk van Dr. Berna Hindrikx te Kemmel en Dr. Francis Vandecaveye te Ieper. In onze praktijk zijn er momenteel vijf ervaren dierenartsen werkzaam bijgestaan door twee enthousiaste dierenartsassistentes. Onze dierenartsen zorgen ervoor dat ze op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in hun interessegebied door het volgen van cursussen en congressen in binnen- en buitenland.

Neem een rondleiding

Doorverwijzing

Het is steeds mogelijk om patiënten naar ons door te verwijzen. In onze praktijk is er mogelijkheid tot uitgebreide tandheelkunde alsook medische beeldvorming. Naast deze specialisaties kunnen wij door onze ervaring ook tweedelijns patiënten ontvangen en verschillende chirurgische ingrepen uitvoeren. Wij vragen telefonisch contact met ons op te nemen als u een patiënt wil doorverwijzen. U kan dan een afspraak maken. Ook de eigenaar zelf kan een afspraak maken. Nadien nemen wij steeds contact op met de betreffende dierenarts voor feedback en een verslag van de doorverwijzing.

Onze troeven

 • Er is steeds een dierenarts van wacht voor onze klanten.

  Elke dierenarts heeft zijn specifieke interesse en kan zich hierin specialiseren. De praktijk is modern uitgerust en er wordt steeds geïnvesteerd in up to date materiaal.

 • Kortere wachttijden. Minder stress voor eigenaar en huisdier.

  U kan een afspraak maken met Uw vertrouwde dierenarts(e). We kunnen voldoende tijd reserveren naargelang de reden van je bezoek.

 • Sara van Cauwelaert legt zich toe op tandheelkunde bij gezelschapsdieren.

 • In de praktijk

 • Voor honden en katten, couveuse

Konijnen en knaagdieren

Sara van Clauwelaert heeft een bijzondere intresse in deze diersoort

 • Aankomst
 • Consultatieruimtes
 • Uitrusting
 • Operatieruimtes
 • Overige ruimtes

Aankomst

Aankomst

Onze praktijk beschikt over een eigen parking, bij aankomst in de praktijk kunt U Uw wagen onder de praktijk parkeren. Vervolgens gaat u via het hellend vlak naar boven waar u in een ruime wachtzaal terecht komt. Daarna kunt u zich aanmelden bij onze assistentes aan de balie.

Consultatieruimtes

Consultatieruimtes

In de consultatieruimte nemen we tijd om uw vragen te beantwoorden. Uw huisdier wordt grondig onderzocht zodat een goede behandeling kan ingesteld worden. Indien er specifieke problemen zijn, kunnen in overleg met u, verdere onderzoeken gedaan worden o.a. bloedonderzoek, urineonderzoek, radiografie, echografie, electrocardiografie, microscopisch onderzoek. We kunnen samen bespreken wat de beste behandeling voor uw huisdier is.

Uitrusting

Uitrusting

Sinds juli 2010 beschikken we over een digitaal radiografietoestel. Met dit toestel is het mogelijk optimale röntgenopnamen te maken op een milieuvriendelijke manier. De opnamen worden direct zichtbaar en bewaard .

Echografie wordt gebruikt om het hart en vrijwel alle inwendige organen van de buikholte in beeld te brengen op een pijnloze en veilige manier. Ook voor drachtdiagnose en opvolging van drachtige dieren maken we gebruik van echografie.

Operatieruimtes

Operatieruimtes

In de pre-operatieruimte wordt uw huisdier klaargemaakt vooraleer het geopereerd wordt. Een infuus wordt aangelegd, pre-medicatie en inductieanesthesie worden toegediend en het operatieveld wordt klaargemaakt en gereinigd . Ook kleine operatieve ingrepen kunnen hier uitgevoerd worden. Een algemeen onderzoek van uw huisdier wordt uitgevoerd zodat de verdoving en de operatie op een veilige manier kunnen gebeuren.

In de operatiekamer maken we gebruik van inhalatieanesthesie met isofluraan om de veiligheid van de verdoving zo hoog mogelijk te houden. Tijdens de verdoving wordt de zuurstofsaturatie, de ademhaling en de hartslag nauwkeurig gevolgd met specifieke apparatuur. Ook kunstmatige beademing is mogelijk.

Overige ruimtes

Overige ruimtes

We beschikken over een aparte ruimte waarin enkel tandheelkundige ingrepen uitgevoerd worden en mond- en kaakoperaties gedaan worden. We gebruiken er een gespecialiseerd radiografietoestel in combinatie met een digitale dental unit.

We beschikken over een aparte hospitalisatie ruimte voor katten en honden. Er is een isolatieruimte voor dieren met besmettelijke ziekte. Voor hele kleine huisdieren hebben we een couveuse.

Erg zieke of pas geopereerde dieren kunnen bij ons gehospitaliseerd worden in speciaal daarvoor ontworpen kennels. We proberen het zo comfortabel mogelijk te maken voor uw huisdier.

In onze bezoekersruimte kan u alle tijd nemen om uw gehospitaliseerd dier in rustige omstandigheden te bezoeken.